MUNICIPALS 22-M
Política 31/05/2011

El PSC de Barcelona aprova anar a l'oposició i no acceptar càrrecs executius

Hereu és el principal defensor de la tesi avalada per unanimitat per l'executiva local

Efe
1 min

BARCELONAL'executiva del PSC de Barcelona ha aprovat una resolució en la qual defineix la seva estratègia postelectoral i en què únicament es contempla passar a l'oposició, "amb totes les conseqüències", inclosa la no acceptació de cap càrrec executiu als districtes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat avui a Efe fonts del PSC, el document, que no va rebre cap vot en contra dels 24 membres de l'executiva reunida ahir a la nit, serà portat a discussió a la pròxima reunió del Consell de la Federació Socialista de Barcelona, que se celebrarà el pròxim dia 8 de juny.

El més que probable pròxim alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), havia promès que deixaria en mans del PSC la presidència dels cinc districtes en els quals els socialistes han guanyat, però l'executiva del PSC va considerar que els barcelonins han votat per un canvi en el govern de la ciutat i això s'ha complir "amb totes les conseqüències".

La postura de no acceptar cap càrrec executiu en el nou ajuntament no és compartida per tots els militants del PSC de Barcelona i ja han sorgit alguna veus discrepants, encara que, segons les mateixes fonts, són una minoria.

Entre els més favorables a col·laborar amb CiU hi ha el regidor d'Economia en funcions i número 3 de la llista de Jordi Hereu, Jordi William Carnes, que considera que el PSC ha de ser de ser un "partit central" i que "seria un error estratègic llançar a CiU als braços d'un PP crescut".

stats