Política 13/06/2013

El PSC es queda sense grup municipal a Berga

Els quatre regidors que fins ara el formaven passaran a ser no adscrits. En un comunicat argumenten la seva decisió pel desacord amb la postura que ha pres el PSC en aspectes com la crisi econòmica i la relació de Catalunya amb l'Estat

Ara
2 min

BarcelonaEl PSC es queda sense grup municipal a Berga. Els quatre regidors que fins ara el formaven, Ramon Camps Garcia, Ermínia Altarriba Gorgas, Jordi Parera Orriols i Dani Sánchez Calle, passaran a ser regidors no adscrits a partir del pròxim ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat emès aquest dijous, els quatre regidors admeten que "han canviat moltes coses" d'ençà les eleccions municipals del 2011, en que van ser escollits. "Les persones que van acceptar ser en aquella llista tenien unes idees clares de com s'havia de posicionar el PSC per tal d'ajudar a solucionar" els problemes que té el país, lamenten els regidors, que els resumeixen en dos grans eixos: la crisi econòmica i la nacional. "Això no s'ha complert", reconeixen els regidors.

Admeten que "pel que fa a la crisi econòmica, el PSC no ha sabut generar un discurs creïble al voltant d'una alternativa a la política econòmica de l'actual Govern de la Generalitat. L'oposició a les retallades ha quedat en això, un 'no' a les retallades", lamenten. Respecte a la relació Catalunya-Espanya, els regidors constaten que el 2010, amb "el fracàs de l'Estatut", molts catalans "van veure que la relació amb Espanya havia arribat a un punt mort" i que "l'aposta de Pasqual Maragall per la via federal havia quedat tocada". "L'única esperança era un PSC que fos capaç d'empènyer el PSOE a entendre la necessitat d'un Estat veritablement plurinacional assegurant la lliure determinació dels seus pobles i de les seves nacions", diuen els regidors, que lamenten que "el PSC també ha fallat en això, primer per no exigir res al PSOE i després per no aconseguir res del PSOE".

Els socialistes de Berga també consideren que "la resolució de les diferencies internes ha estat de poca cultura política i democràtica, i d'un control ferri del partit". En aquest sentit, denuncien que la preparació de l'últim congrés, on va ser escollit Pere Navarro com a primer secretari, "va estar regit per maniobres encaminades a fer fora als sectors crítics del nucli de decisió, fent-lo cada cop més reduït". "Tot conforme a les normes internes, però al límit del respecte democràtic·, denuncien.

"Aquests són els motius que ens han fet prendre la decisió d'abandonar el grup municipal socialista", conclouen, "una decisió difícil però a l'hora amb el convenciment i amb el suport de més companys", asseguren

Els quatre regidors acaben l'escrit assegurant que continuaran al consistori com a regidors no adscrits per mantenir "el compromís" que vam adquirir amb la ciutadania berguedana".

stats