Política 10/03/2015

Lucena assegura que CDC no té el "coratge suficient” per declarar-se independentista  

El portaveu socialista assegura que obriran una "reflexió" per decidir si cal tornar a demanar la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, a la comissió d'investigació

Núria Orriols
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, s’ha mostrat “sorprès” aquest dimarts que “després de tot” —en referència al procés sobiranista— CDC no es declari partit independentista. Ho ha dit en referència a les declaracions del coordinador de CDC, Josep Rull, al Consell Nacional del partit, el passat cap de setmana, assegurant que el partit era “nacionalista” però no independentista, tot i que afirmen que treballen per l’estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Em sorprèn que CDC ara aigualeixi l’independentisme”, ha dit, “si s’ho pensen bé, després de tot, és molt gros”, ha asseverat. Lucena ha afegit que li fa “angúnia” aquest posicionament i ha dit el que considera una “frenada” de CDC que “portarà cua”.

Una "reflexió" en relació a una segona compareixença de Mas

Lucena també ha fet balanç de la compareixença de la família Pujol a la comissió d’investigació sobre el frau fiscal. Per a ell, s’ha demostrat una “relació no sana” entre família, partit i govern, ja que ha assegurat que els negocis dels Pujol s'han fet al voltant de l'administració.

Com a balanç ha dit que les compareixences “han estat un exercici de pura literatura que no ha servit per a res” i ha assegurat que la manca d’explicacions de la família Pujol han provocat que la comissió “no tregui l’agua clara” del cas.

Sobre si convé tornar a citar el president de la Generalitat, Artur Mas, a la comissió d’investigació —els socialistes van dir que s’ho plantejarien després de la compareixença de la família Pujol— Lucena ha anunciat que faran una “reflexió” amb altres formacions i portaveus de la comissió. En aquest sentit, no ha volgut avançar res.

stats