Política 12/06/2015

El PSC votarà a favor de la investidura de Colau

Amb els vots de Barcelona en Comú, els d'ERC, els socialistes i un dels de la CUP la nova alcaldessa s'assegura ser escollida en primera volta amb majoria absoluta

Sara González
1 min
Jaume Collboni en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaAda Colau governarà en solitari a partir de demà amb els 11 regidors de Barcelona en Comú. Però haurà estat escollida amb majoria absoluta al ple. Fins aquesta tarda la futura alcaldessa tenia assegurats els 11 vots de la seva coalició, els 5 d'Esquerra i 1 dels 3 de la CUP (els altres 2 regidors cupaires votaran nul amb paperetes a favor de les lluites socials). Aquest vespre se'ls han afegit els quatre edils socialistes, de manera que Colau tindrà els vots de 21 dels 41 edils barcelonins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió s'ha pres, amb un 80,18% de suport, en el marc del consell de federació del PSC a la capital i a proposta del cap de files, Jaume Collboni, que tot i perdre 7 dels 11 regidors que tenia el partit a les eleccions del 24-M va ser ratificat. El PSC s'ha ofert en diverses ocasions a Colau per entrar al govern, però per ara la cap de files de Barcelona en Comú ha preferit esperar i prioritzar el diàleg amb ERC, que no vol fer cap moviment en ferm fins passades les plebiscitàries del 27 de setembre. El suport socialista arriba, igual que el dels republicans i els cupaires, sense contrapartides programàtiques o en les responsabilitats de govern.

stats