Política 11/04/2015

Collboni (PSC) vol que Barcelona sigui "l'altra gran capital" d'Espanya

Des de Madrid, reclama una "renovada lleialtat constitucional amb base federal"

Efe
2 min
Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona, aquest dissabte a Madrid. EFE

MadridEl candidat del PSC a l'Ajuntament barceloní, Jaume Collboni, ha ofert aquest dissabte convertir Barcelona en "l'altra gran capital d'aquest país", en referència a Espanya, amb una "renovada lleialtat constitucional amb base federal". Ha dit que, encara que sembli que ha desaparegut de l'escena internacional i estatal, "Barcelona no se n'ha anat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Barcelona no se n'ha anat i tornarà, perquè la majoria ens volem quedar a Europa i a Espanya, coliderant, units, des de la pluralitat i el respecte a les identitats culturals i nacionals", ha proclamat, després de criticar els que creuen que els problemes socials, la desigualtat i l'atur "es resolen aixecant fronteres".

Collboni ha inaugurat, al costat del seu homòleg madrileny, Antonio Miguel Carmona, la conferència municipal amb la qual el PSOE arrenca la precampanya electoral, sota el lema "Ajuntaments per a la recuperació justa".

Davant les "noves opcions polítiques" que han sorgit, el candidat socialista ha cridat a "recordar als ciutadans qui va construir l'Estat de benestar i ho pot garantir, i en qui es pot confiar i qui dóna certeses o qui presenta en una bonica caixa de colors el contingut ningú coneix encara".

Crítica a Barcelona en Comú

Després d'assenyalar que el municipalisme "forma part de l'ADN del projecte socialista" -enfront de CiU, que "l'ataca i ho vol retallar" -, Collboni ha reivindicat els alcaldes socialistes que han "aixecat" la ciutat: Serra, Maragall, Clos i Hereu. "Jo no posaré el comptador a zero de la història de la modernització de Barcelona", ha afegit, en referència a ICV, ara implicada en la candidatura de Barcelona en Comú, que lidera Ada Colau.

En la seva intervenció, també ha apostat per una Barcelona que lideri l'espai euromediterrani, que miri "cap a fora, no al melic", i que es col·loqui a l'avantguarda de les polítiques socials.

Igual que Carmona, Collboni s'ha mostrat convençut que al 24 de maig "s'obrirà el procés de canvi que farà que Pedro Sánchez estigui a la Moncloa presidint aquest país", i ha ressaltat que per això ha estat important el resultat obtingut pel PSOE a Andalusia el passat 22 de març. Vicecoordinador del programa marc municipal del PSOE, l'alcaldable de Barcelona ha recordat que aquest conté 356 mesures que són un "compromís amb el benestar, la transparència i la democràcia que no entén de plasma, de mentides, ni de corrupció". "Ens juguem l'ocupació, els drets socials i la igualtat, per això el que importa és convertir els municipis en dics de contenció de la crisi i de les polítiques de retallades de la dreta", ha advertit.

stats