Política 08/06/2012

El PSC presentarà una reforma de la llei de caixes per obligar els directius a comparèixer al Parlament

Els socialistes s'adhereixen a la comissió d'investigació del Parlament per afavorir la "transparència" però critiquen la manera en què s'ha creat

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl PSC s'adhereix a la creació de la comissió d'investigació sobre la gestió de les caixes demanada aquest matí per ICV, ERC, Solidaritat i Ciutadans per afavorir la "transparència", tot i que critica la manera en què ha estat creada perquè "tendeix més a l'espectacle que a la investigació". El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha limitat la investigació a les institucions financeres que han rebut ajudes públiques i ha destacat la necessitat de presentar propostes concretes. En aquest sentit, ha anunciat que el seu partit demanarà una reforma de la llei de caixes perquè els seus directius compareguin al Parlament quan se'ls requereixi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha exclòs les entitats que han emès participacions preferents de la comissió d'investigació, cosa que suposa una discrepància amb els seus promotors. El primer secretari ha recordat que el seu partit ja va demanar al maig la compareixença dels responsables d'entitats que han tret al mercat aquests productes, però creu que la comissió s'ha de limitar a les entitats que han rebut ajudes públiques, que són CaixaCatalunya, Unnim i Caixa Laietana, que està en mans de Bankia.

stats