Política 24/02/2015

El PSC assegura que la compareixença dels Pujol representa una "fi de règim"

El portaveu dels socialistes al Parlament defensa reformar el reglament del Parlament perquè l'actual "afavoreix" el compareixent

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts que les compareixences d’ahir de la família Pujol representen el “final d’un règim”. El socialista ha asseverat que a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal es va fer "evident" la concepció "barrejada" que els Pujol tenen de govern, família i país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la intervenció del fill gran del president, el socialista ha dit: “La seva compareixença s’ha de pair”.

En aquest sentit, ha convidat a tornar a escoltar la sessió d'ahir i a fixar-se en diverses “perles” que assegura que “han passat desapercebudes”. El socialista ha remarcat diverses etapes de la compareixença de Pujol Ferrusola, entre elles, l’”assumpció de relacions no normals entre activitat pública i privada” i la qüestió dels “contractes verbals” que el fill de l’expresident va assegurar que havia fet amb grans empreses.

Sobre el paper dels diputats

El portaveu socialista ha considerat “injustes” les valoracions “externes i internes” que s’han fet de la intervenció dels diputats a la comissió d’investigació, i ha defensat la seva tasca. Lucena ha dit que els membres de la comissió es “mereixen un respecte”, i ha atribuït al format de la compareixença les limitacions de la seva feina. “Els diputats tenen un temps limitat per preguntar”, ha dit, “ni que sigui per volum”, el fill de l’expresident “va tenir més temps per parlar”.

En aquest sentit, ha demanat que es revisi el reglament del Parlament que regula les comissions d’investigació, des del punt de vista de la diposició de l’espai i el temps.

Sobre la relació “íntima” que Pujol Ferrusola va assegurar tenir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, Lucena ha dit que no va ser un “comentari gratuït” i que pot tenir “múltiples interpretacions”. El socialista ha recordat que esperaran escoltar a totes les compareixences de la família Pujol per reflexionar sobre si cal tornar a demanar la compareixença del president de la Generalitat a la comissió. Ara bé, ha assegurat que no s’oposaran a compareixences relacionades amb el ‘cas Pujol’.

stats