Política 24/08/2013

El PSC replica als crítics que la posició sobre la consulta és “ferma i clara”

L'alcalde de Tarragona i dirigent del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha deixat clar que els socialistes aposten per una relació "nova, profunda i radicalment diferent amb Espanya", però no per la separació

Europa Press
2 min

BarcelonaL'alcalde de Tarragona i dirigent del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha replicat aquest dissabte als sectors del partit crítics amb la direcció que la posició del PSC sobre la consulta d'autodeterminació "no és tímida ni tèbia, sinó molt clara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Informació recollides per Europa Press, Ballesteros ha reaccionat així davant les crítiques que han formulat aquest dissabte contra la direcció del partit els exconsellers socialistes Joaquim Nadal i Montserrat Tura.

El socialista, que forma part de l'executiva del PSC, ha assegurat que el partit ha deixat clar que aposta per "una nova, profunda i radicalment diferent relació amb Espanya", però no per la separació.

L'alcalde socialista ha recordat també que el PSC vol una reforma federal de l'Estat que, entre altres qüestions, abordi el dèficit fiscal català.

Ballesteros ha retret a Nadal que acusi el PSC de reaccionar amb tebior davant les reformes del govern central: "Que m'ho digui una persona que ha estat conseller, diputat i cap de llista és inadmissible. Bona part del temps que el PSC no ha estat crític és responsabilitat seva".

Ha admès que el partit que dirigeix Pere Navarro "probablement ha teatralitzat poc", fins ara, però ha destacat que totes les posicions que ha adoptat són fermes i clares.

L'alcalde de Tarragona ha assegurat que hauria anat "lliure i motivat" a la cadena humana de la Diada si hagués estat una iniciativa a favor d'una consulta pactada amb l'Estat i no a favor de la independència. Preguntat per si el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'acudir a la cadena, ha sentenciat: "Si és independentista, hauria d'actuar en coherència".

La resposta de Navarro

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha pronunciat aquest matí a través del seu compte personal de Twitter, on ha escrit: "El PSC ha d'estar unit, perquè és l'única esperança dels qui no tenen esperança, i és l'únic que pot construir un futur basat en l'acord".

D'aquesta manera, Navarro responia a les declaracions que avui han fet Joaquim Nadal i Montserrat Tura contra la direcció del partit que lidera.

stats