POLÍTICA
Política 06/06/2011

El PSC avisa CiU que serà el responsable d'un govern inestable a Badalona si permet que García Albiol sigui alcalde

Alerta que la ciutat es pot convertir "en la capital del PP a Catalunya i la capital de la xenofòbia a Espanya"

Acn
3 min

BarcelonaEl PSC ha avisat aquest dilluns a CiU que serà el responsable de que no hi hagi un govern estable a Badalona si permet que el candidat del PP, Xavier García Albiol, sigui alcalde. El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dilluns que "hi ha una cosa important que és l'elecció d'alcaldes, però després hi ha una segona part que és dotar d'estabilitat als governs municipals". Quan CiU permet l'accés de García Albiol a Badalona "no està donant estabilitat al govern" d'aquest municipi. En aquest sentit, ha insistit en que l'únic responsable del que passarà a l'Ajuntament de Badalona a partir de dissabte és CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu del partit, Iceta ha lamentat molt la situació de Badalona on tot fa preveure que governarà Xavier García Albiol, del PPC, i ha recalcat que "el problema no és només triar un alcalde sinó garantir un govern estable a la tercera ciutat de Catalunya" amb "una campanya molt connotada per part del candidat dels populars".

Ha destacat la diferència que hi ha de resultats entre Tarragona i Badalona i la diferència entre el primer i el segon en aquestes ciutats i l'estabilitat municipal que en surt. Ha recordat que a Tarragona només li calen al PSC dos regidors per aconseguir la majoria absoluta i no és aquest el cas de Badalona.

Iceta ha fet aquestes declaracions després de ser preguntat pel fet que CiU s'hagi mostrat obert a que governi la llista més votada a Badalona i Tarragona. De fet, en un primer moment, el dirigent del PSC havia dit que el pacte entre CiU i PP en la seva expressió pressupostària també es veuria en la seva expressió municipal "singularitzada" a Badalona. En aquest context, ha assenyalat que el PSC farà costat als esforços que a Badalona fan la seva formació i Iniciativa per dotar la ciutat d'un govern estable i d'àmplia base i evitar que Badalona es converteixi "en la capital del PP a Catalunya i la capital de la xenofòbia a tota Espanya".

El portaveu del PSC s'ha mostrat estranyat per l'actitud de CiU a Badalona. "El problema no és només que un alcalde surti elegit, sinó després proporcionar estabilitat al govern municipal. Un pot deixar que un altra governi, però tard o d'hora la ciutat se'n pot veure afectada negativament per no tenir un govern municipal amb prou solidesa i suport", ha assegurat.

El dirigent del PSC ha assegurat que el seu partit no dóna per perdut res fins que es constitueixin els ajuntaments. "No donem per perdut res, però de les notícies que arriben de les declaracions dels màxims dirigents de Convergència i de la declaració de Mas en deduïm una determinada orientació que no compartim", ha recalcat. Després de destacar que els pactes municipals tenen una lògica local i el que conta és la voluntat expressada en cada consistori, ha reiterat que no donaran per perduda fins dissabte pròxim cap alcaldia. Iceta també ha recalcat que a la comissió executiva del PSC "ningú s'ha mostrat favorable a la sociovergència".

En el cas de Tarragona, ha dit que presentaran el seu candidat, Josep Fèlix Ballesteros, i no ha descartat governar amb tots els partits que ho vulguin. Ha dit que intentaran donar la màxima estabilitat al govern de la ciutat i que estan oberts a les col·laboracions amb els grups municipals.

Sobre Barcelona, ha donat per bones les paraules del candidat de CiU, Xavier Trias, qui ha dit que vol governar en solitari i "sortirà amb els vots i serà l'alcalde escollit amb menys vots de tota la democràcia i intentarà establir els acords en cada cas".

stats