Política 05/03/2011

Montilla admet el mal moment del PSC però separa el 22-M de la dinàmica nacional

El primer secretari intenta insuflar optimisme mentre Hereu agraeix a Tura que hagi "enfortit" la seva candidatura

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC José Montilla ha admès aquest matí davant del consell nacional del PSC que el partit no està "en el millor moment nacional" però s'ha esforçat davant dels quadres de la seva formació a deslligar les eleccions municipals, on compten més els candidats "que la marca", de la dinàmica nacional. En aquest sentit tant ell com l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha pres la paraula després que ho fes el primer secretari, han coincidit a assenyalar que CiU busca per al 22 de maig una segona ronda de les eleccions del 28 de novembre que els permeti aplicar la seva agenda "neoliberal" de retallades socials als ajuntaments. Montilla ha demanat als seus ser "optimistes" a més de seguir estan "a l'alçada" perquè a mitjans dels 90, després del traumàtic congrés de Sitges de 1994 que va decapitar la direcció obiolista, el moment no era molt millor per als socialistes catalans i el socialisme espanyol, que vivia els seus darrers dies a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montilla no ha fet cap menció a Jordi Hereu ni a les primàries que fa dues setmanes el van enfrontar a Montserrat Tura. Qui sí s'hi ha referit ha estat l'alcalde, que ha demanat un reconeixement i un apludiment a la seva rival, que com ell és membre de l'executiva nacional del partit. Hereu ha afirmat que l'exconsellera ha "arriscat i enfortit" el debat i per tant la seva candidatura, que va rebre l'aval de les bases i els simpatitzants. Segons l'alcalde de la capital catalana el PSC té ara l'ambició i "la immensa oportunitat" de sortir-se'n i seguir governant Barcelona 32 anys després a Barcelona perquè és capaç d'innovar en les propostes.

El consell nacional, que després de les intervencions de Montilla i Hereu, ha obert un torn de debat a porta tancada votarà els cap de llista del 22 de maig a 462 municipis, entre ells tots els més importants del país. La resta de caps de llista els ratificarà en un altre consell nacional, que se celebrarà el 26 de març. Els 462 candidats que avui ratifiquen els socialistes catalans són 69 més que els que va ratificar a la primera tongada de fa 4 anys, un fet que els convida a un cert optimisme al territori.

stats