ELECCIONS MUNICIPALS
Política 30/05/2011

PSC, CiU i PP inicien demà el diàleg sobre el nou govern de Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros reclama l'alcaldia, mentre que Victòria Forns aposta per "reconduir el debat al projecte de ciutat"

Efe
1 min
Ballesteros va quedar a mil vots de la victòria el 2003. El 2007 i el 2011 va guanyar de sobres, però ara depèn de CiU o PP per governar.

TarragonaEl PSC, que va ser la força més votada, amb 12 regidors, i CiU i PP, que en van obtenir set cadascun d'ells, inicien aquesta setmana les converses per decidir el futur govern de Tarragona. Segons informen els tres partits, entre demà i dimecres està previst que es realitzin ja les primeres reunions, a les quals el PSC es presentarà amb la intenció de no compartir l'alcaldia, mentre que els convergents no han definit la seva postura definitiva i els populars podrien exigir l'alcaldia o optar per quedar-se quatre anys més a l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde en funcions i candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, ha insistit aquests dies en què està obert al diàleg amb tothom, encara que amb la premissa que "l'alcaldia sigui per a la força més votada". Després dels contactes de la setmana passada, Ballesteros veu com a possibilitat més factible un govern en minoria del PSC amb acords puntuals amb la resta de partits. També l'actual alcalde en funcions ha recalcat que les negociacions es portin a terme "en clau tarragonina" ja que els pròxims quatre anys seran molt importants a l'hora de desenvolupar projectes com el POUM, l'estació de l'AVE, el Mercat Central, l'Escola Oficial d'Idiomes o la façana marítima.

De la seva banda, la candidata de CiU, Victòria Forns, ha criticat "la deriva personalista excessiva" en els primers contactes, ja que basar les negociacions "només en qui serà l'alcalde" li sembla "poc recomanable". Per això, ha apostat per "reconduir el debat al projecte de ciutat" i a les mesures necessàries per sortir de la crisi, a més de recordar que CiU "té la clau per decidir el futur" de Tarragona i recalcar que la ciutat necessita un govern fort i estable.

stats