LA BATALLA PER GIRONA
Política 12/05/2011

PSC i CiU acceleren per trencar l'empat tècnic a Girona

La negativa d'ERC a reeditar el pacte amb el PSC i un hipotètic 'tripartit a la basca' (CiU-ERC-ICV), que no va ser possible el 2007, amenacen d'arrabassar al PSC un dels seus feus històrics

M.colomer
1 min

GironaCiU té a l'abast aquestes eleccions municipals capgirar el mapa del poder territorial i prendre al PSC les primeres ciutats catalanes. Començant per Barcelona, on Xavier Trias té un lleuger avantatge davant un Jordi Hereu cada vegada més envalentit, però també a Girona, feu històric també dels socialistes catalans. Per això, tant el candidat de CiU, Carles Puiogdemont, com la renovada candidata socialista, Pia Bosch, s'han aferrat a discursos si més no previsibles per trencar amb l'empat tècnic que auguren els sondejos entre els dos principals partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre CiU centra a Girona la seva campanya en la necessitat de canvi i regeneració de l'Ajuntament després de 32 anys de governs socialistes, el PSC s'ha basat en explotar l'afectació que per a Girona poden tenir les retallades del Govern de CiU, tant a nivell social com econòmic. Però Pia Bosch, que sap que 32 anys de govern generen un llast de difícil gestió en època electoral, tampoc renuncia a posar en valor la profunda renovació de la llista, que encapçala per primera vegada després de la renúncia a continuar de l'alcaldessa, Anna Pagans.

La negativa inicial de la candidata d'ERC, Blanca Palmada, a reeditar el tripartit –després d'un mandat de tensions continuades– i la predisposició del d'ICV-EUiA, Joan Oloriz, a negociar una fórmula de l'estil del "tripartit a la basca" –la reproducció del pacte entre PNB, EA i EB que va fer lehendakari Juan José Ibarretxe– fan preveure que Puigdemont sortirà avantatjat en la cursa dels pactes postelectorals que el podrien portar a ser el primer alcalde convergent de Girona. Perdre la ciutat de Joaquim Nadal esdevindria un cop emocionalment dur per a un PSC en hores baixes i pitjors auguris.

stats