POLÍTICA
Política 07/06/2011

El PSC denuncia que CiU podria aconseguir l'alcaldia del Vendrell gràcies a PxC

"És vergonyós que CiU permeti que plantejaments xenòfobs decideixin alcaldies", manifesten els socialistes. Plataforma per Catalunya ja ha anunciat que donarà suport al candidat convergent

Acn
1 min

El VendrellEl PSC ha fet públic el seu malestar per les declaracions del secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, que ha revelat que CiU podria governar al Vendrell tot i no ser la força més votada gràcies al suport de Plataforma per Catalunya (PxC), fet que permetria poder arrabassar l'alcaldia al candidat socialista, Martí Carnicer. El PSC critica que la federació es mostri "disposada a acceptar els vots d'una formació xenòfoba" i assegura que "és la prova més clara que les explicacions sobre qui ha de governar la tercera ciutat de Catalunya són un fals pretext".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És vergonyós que CiU, partit de govern a Catalunya, permeti que plantejaments xenòfobs decideixin alcaldies". Així de contundent s'ha expressat el PSC el mateix dia que Pujol ha anunciat que aposta clarament per permetre "que governi la llista més votada". Amb tot, ha puntualitzat que acceptarà una "excepció", que és el Vendrell, on el PSC ha obtingut 7 regidors, CiU en té 6 i Plataforma per Catalunya, 5. El PP n'ha aconseguit 2, i ERC s'ha quedat amb un. 



Amb aquest panorama, on "hi ha forces molt igualades" i on CiU "vol governar", els nacionalistes asseguren que si, tal com ja han anunciat, PxC vota perquè el candidat convergent governi, els nacionalistes ocuparan l'alcaldia. Tot i això, ja ha advertit que se seguirà estrictament la directriu de la cúpula de no governar amb el partit de Josep Anglada.

stats