ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/03/2015

Collboni: "Hi ha una contradicció flagrant a CiU que posa en risc la seva credibilitat"

Lamenta que els convergents presentin les municipals com la "primera volta" d'un 27-S que volen que sigui un plebiscit

Sara González
1 min

BarcelonaL'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat que mentre altres partits "busquen el full de ruta perdut cap a la independència mentre fan veritables cabrioles discursives per explicar l'inexplicable", el seu partit encararà el pròxim dissabte la seva convenció municipal amb 500 propostes per plantar cara a la crisi i les desigualtats des dels ajuntaments. Collboni ha fet referència així al fet que CiU hagi dit aquest cap de setmana que vol la independència però que no és independentista. "Hi ha una contradicció flagrant a CiU que posa en risc la seva credibilitat", ha sentenciat, tot recordant que l'entesa és especialment difícil amb Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha reivindicat que les municipals han de servir per escollir el model de ciutat que es vol pel país i no per situar-les com "una primera volta" de les eleccions del 27-S al qual CiU vol donar un caràcter plebiscitari. "S'han ficat en un embolic monumental i ara no saben com sortir-se'n", ha assegurat. I és que, ha recordat, va ser el propi president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha "alimentat les expectatives" perquè el 27-S sigui plebiscitari.

A la convenció municipalista que el PSC celebrarà dissabte es posaran sobre la taula 500 propostes de programa "per millorar l'ocupació, lluitar contra les desigualtats i regenerar la democràcia". La convenció l'arrencarà el primer secretari del partit, Miquel Iceta, i Collboni.

stats