Política 17/01/2013

El PSC vota a favor de la consulta sobiranista en el Consell de Ciutat de Barcelona

El document insta l'Ajuntament a donar suport a totes les decisions del Parlament per exercir el dret a decidir

Acn
2 min
El president del grup municipal del PSC de Barcelona, Jordi Martí, abans de pronunciar la conferència en la qual va anunciar l'abstenció que facilitarà l'aprovació del pla d'acció municipal (PAM).

BarcelonaLa permanent del Consell de Ciutat de Barcelona -òrgan consultiu de l'Ajuntament- ha acordat una declaració a favor que "la ciutadania de Catalunya pugui determinar el seu futur col·lectiu". El document, que es portarà al plenari del consell el febrer, té l'aval de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA. El text insta el govern municipal a col·laborar amb el Parlament per impulsar el màxim consens possible per portar a terme la consulta, amb diàleg amb la comunitat internacional, la UE i el govern espanyol. Demana a l'Ajuntament que doni suport a totes les decisions del Parlament relacionades amb el fet que el poble pugui determinar el seu futur mitjançant una consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Consell de Ciutat de Barcelona és un òrgan consultiu i de participació en què estan representats ciutadans, associacions i grups municipals. La permanent ha elaborat un document amb aportacions diverses, entre elles les del PSC, que es portarà al plenari del consell el febrer. Un dels canvis que s'ha fet, per exemple, és eliminar la referència a l'estat propi. Després d'aquestes modificacions, els socialistes catalans avalen el text, així com CiU, ERC i ICV-EUiA. El PP, en canvi, ha rebutjat el document.

El redactat final, que no inclou cap referència a l'estat propi, té quatre punts principals. Insta l'Ajuntament a donar suport a totes les decisions del Parlament relacionades amb el fet que el poble de Catalunya pugui determinar de manera lliure i democràtica el seu futur col·lectiu mitjançant una consulta a la ciutadania.

A més d'expressar la necessitat que la ciutadania de Barcelona pugui decidir de manera lliure i democràtica el seu futur col·lectiu, demana al govern municipal que col·labori amb el Parlament per impulsar el màxim consens possible per portar a terme "aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent", amb diàleg amb la comunitat internacional, la UE i el govern espanyol, "perquè la ciutadania de Catalunya pugui determinar el futur col·lectiu en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica".

El text de la permanent del Consell de Ciutat dóna suport a les iniciatives relacionades amb l'exercici d'aquest dret a decidir que l'Ajuntament de Barcelona realitzi.

stats