Política 04/10/2011

El PSC replica que ja es van reduir 1.300 milions de Defensa per destinar-los a polítiques socials

El diputat del PSC i portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés, Daniel Fernández, subratlla que el ministeri de Chacón ha reduït més d'un 16% el seu pressupost en els darrers quatre anys

Acn
1 min

BarcelonaEl diputat del PSC i portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés, Daniel Fernández, ha replicat aquest dimarts al portaveu del Govern, Francesc Homs, que el Ministeri de Defensa ja ha reduït el seu pressupost en 1.300 MEUR que s'han dedicat, ha dit, a cobrir altres partides de despesa social, a les prestacions d'atur o la salut. Ha reaccionat així a les declaracions d'Homs, que ha demanat a la ministra Carme Chacón que destini diners de Defensa si tan en perill diu que està la sanitat a Catalunya. "Una vegada més, el senyor Homs no sap de què parla", ha subratllat Fernández en un comunicat, on ha instat el Govern a recuperar l'impost de successions en lloc de retallar en salut o educació. Fernández ha recordat que el pressupost de Defensa correspon a l'Estat, mentre que salut i educació són competència de la Generalitat. En tot cas, ha remarcat que Homs "ha triat el pitjor exemple", ja que el Ministeri ha reduït el seu pressupost en més d'un 16% en els últims quatre anys, és a dir, uns 1.300 MEUR que s'han dedicat a cobrir altres partides de despesa social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista ha tornat a demanar al Govern que rebaixi en altres partides i recuperi l'impost de successions, un "regal fiscal de 400 MEUR", en lloc de retallar "el més essencial de l'Estat del Benestar". "CiU ha començat a retallar per l'últim lloc on ho faríem els socialistes: els serveis socials bàsics que fan de la nostra una societat més justa", ha assegurat Fernández, que ha denunciat que el Govern ha fet una reducció "lineal" dels pressupostos i podria haver reduït altres despeses i no tocar ni un euro de salut i educació.

stats