Política 02/12/2013

El PSC no assistirà a la convocatòria de Som Catalunya Somos España en defensa d'Espanya i la Constitució

Els socialistes asseguren que no s'ha de contribuir a despertar "baixes passions" i insisteixen que seguiran formant part de la comissió pel dret a decidir

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC no assistirà a l'acte en defensa de la Constitució i la unitat d'Espanya que aquest divendres ha convocat la plataforma Som Catalunya, Somos España amb el suport de PP i Ciutadans. El portaveu del partit, Jaume Collboni, ha aclarit que el PSC es referma en el seu compromís de reformar la Constitució en sentit federal i no contribuirà a "aixecar baixes passions" assistint a manifestacions d'aquest tipus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No entrarem a alimentar el frontisme ni la politiqueria de curta volada", ha insistit el portaveu dels socialistes, qui ha afegit que respecta la manifestació de divendres i que tot aquell qui vulgui anar està "en el seu dret" de fer-ho. Tot i això, ha insistit que ara el que cal és "seny, idees clares i propostes sobre la taula", com ara el projecte federal dels socialistes.

El full de ruta que comparteixen PSC i PSOE, ha dit Collboni, no és "incompatible" amb què els socialistes catalans segueixin assistint a la comissió parlamentària pel dret a decidir. Malgrat tot, ha assegurat que aquesta comissió "ha quedat arraconada" per la "celeritat amb què CiU i ERC" consideren que s'ha de pilotar el procés per la consulta.

stats