PROCÉS CONGRESSUAL
Política 11/07/2011

PSC i ERC no preveuen de moment alterar el calendari congressual en previsió d'un eventual avançament electoral

Un avançament electoral complicaria les coses als republicans i als socialistes perquè els dos partits es troben en un procés de reformulació interna i encara no tenen decidits els seus candidats

P.santaló / M.colomer
1 min

BarcelonaL'eventual avançament electoral després de la modificació de govern d'aquest dilluns no fa modificar, per ara, el calendari congressual del PSC i ERC. Així ho ha expressat el portaveu del PSC, Miquel Iceta, que ha assegurat que el partit no es planteja cap canvi en el seu XII congrés, previst per a l'últim cap de setmana d'octubre, per un hipotètic avanç de les eleccions generals. De fet, el portaveu ha assegurat que fins que no hi hagi convocatòria electoral no ens plantejaran cap modificació del seu calendari. “Per nosaltres la legislatura acabarà al març o a l'abril (de 2012), i no tenim cap motiu per prendre cap tipus de decisió”, ha afirmat Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tampoc ERC té previst alterar el calendari congressual per un eventual avançament electoral. En roda de premsa després de la reunió de la permanent del partit, el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha assegurat que no alteraran el calendari congressual en base a "especulacions", i que, en tot cas, el partit disposa dels mecanismes per, arribat el cas, accelerar el procés de designació del candidat. El cert, però, és que un avançament electoral -una de les dates que sona és el 27 de novembre- complicaria les coses a ERC, amb direcció interina. A més, el candidat a la presidència d'ERC més ben posicionat, l'eurodiputat Oriol Junqueras, no esclareix encara si aposta per mantenir a Madrid l'actual secretari general, Joan Ridao, que s'ha postulat per repetir com a cap de cartell a les eleccions generals.

stats