Política 17/02/2014

El PSC descarta sumar-se a un front comú per a la consulta a les europees

Els socialistes catalans preveuen incloure dins el seu programa electoral una menció en defensa d'un referèndum legal i acordat

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl PSC no se sumarà a cap front comú català en defensa de la consulta en les properes eleccions europees, tot i que pensa incloure en el seu programa electoral una menció en favor d'un referèndum legal i acordat amb l'Estat. La secretària de política europea del partit, Esther Niubó, ha explicat aquest dilluns que els socialistes no han estat de moment convidats pel president de la Generalitat, Artur Mas, a cap reunió per mirar de pactar una referència comuna a la consulta en els programes electorals dels partits catalans. Niubó, però, ha donat a entendre que el seu partit tampoc acceptaria "fer-se una foto" al costat de formacions que "apliquen polítiques d'austeritat" i fins i tot comparteixen grup parlamentari amb el PP a l'Eurocambra, com és el cas d'Unió. A més, ha acusat el Govern de Mas de voler "confondre" entre dret a decidir i independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC subscriurà el manifest comú dels socialistes europeus de cara a les eleccions del 25 de maig a l'Eurocambra, però dins del seu propi programa electoral preveu afegir alguna menció al dret a decidir, en línia de defensar una consulta "legal i acordada", segons ha deixat entreveure Niubó, que es perfila com a número dos del PSC a les europees, per darrere del candidat triat a les primàries del partit, Javi López, tot i que encara no està clar en quin número s'integraran dins la llista conjunta amb el PSOE.

D'altra banda, Niubó també s'ha desmarcat explícitament del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que l'expresident del Parlament Joan Rigol vol revitalitzar en els propers dies. Pel PSC, aquest Pacte Nacional s'ha convertit en un conglomerat de "posicions diferents" sobre la consulta i "no afavoreix" la seva celebració. A més, Niubó ha instat Mas a "ajudar" més els emprenedors a sortir de la crisi en lloc d'exhortar-los a mullar-se pel procés sobiranista.

stats