Política 29/05/2013

Navarro assegura que l'immobilisme i l'independentisme estan condemnats al fracàs

Vol més perfils com el de Vicente del Bosque, que "han fet més per construir una Espanya federal que molts polítics" i diu que cal apartar els que "promouen la ruptura i la separació"

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha presentat aquest dimecres en el Congrés dels Diputats la proposta de reforma constitucional basada en el federalisme, elaborada per la Fundació Rafael Campanals. Durant el seu discurs, Navarro ha apostat per "la solució federal" per donar resposta a les inquietuds socials davant "l'immobilisme i l'independentisme", que "estan condemnats al fracàs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant part de la direcció parlamentària del PSOE i membres d'altres formacions polítiques, Navarro ha criticat que "per desgràcia" hi ha gent que vol fer "canvis de manera unilateral, sense acords entre les institucions catalanes i espanyoles i fins i tot sense cap mena de cobertura legal". Davant aquesta postura, la resposta del primer secretari dels socialistes és que "fora de la llei, no hi ha democràcia".

El líder del PSC ha fet una invitació al diàleg "des del reconeixement de les diverses identitats". Aquest futur pacte, al seu parer, "només es podrà construir des de posicionaments sensats i amb voluntats d'acord". A ell el preocupen "les posicions extremes que avancen en aquests moments".

Navarro ha arribat a dir que "ha fet més Vicente del Bosque" per construir una Espanya federal "que molts dels polítics de dretes i d'esquerres". Així, Navarro ha convidat els presents a l'acte "a buscar cada dia més Del Bosques" i a apartar del debat aquells que "des d'una banda i des de l'altra" promouen "la ruptura i la separació".

stats