Política 04/08/2015

PSC: "Les eleccions no poden legitimar una declaració unilateral d'independència"

El fins ara diputat socialista Ferran Pedret assegura que és "irresponsable" pretendre decidir el futur polític del país el 27-S

Núria Orriols
1 min

BarcelonaEl PSC ha reiterat aquest dimarts que no comparteixen el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del 27-S. Ho ha dit el fins ara diputat socialista Ferran Pedret, en declaracions davant del Parlament, després que el president de la Generalitat hagi convocat de forma oficial els comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha criticat el debat sobre la manera de comptabilitzar la victòria del 'sí' a la independència en els comicis. "És un debat sobrer", ja que ha considerat que el que és "bàsic" en democràcia és que hi hagi un "consens" sobre el mecanisme amb què s'ha de prendre la decisió de ser un estat independent. "No existeix un consens i, per tant, les eleccions no poden legitimar una declaració unilateral d'independència". I ha afegit que pretendre utilitzar les eleccions per decidir el futur polític del país és "irresponsable".

Balanç de govern

Sobre el balanç de govern, Pedret ha dit que l'executiu de Mas s'ha caracteritzat per "aprofundir" en la crisi social, per les "restriccions econòmiques" i per "no avançar en l'autogovern". "Són anys perduts per Catalunya. Mas ha generat frustració i divisió entre els catalans".

stats