Publicitat
Publicitat

Debat sobre el finançament

Nadal proposa que el Govern reclami per la via dels tribunals el fons de competitivitat

Després que els diputats del PSC hagin votat diferent del PSOE al Senat, el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha advertit que si la negociació entre els executius espanyol i català sobre finançament fracassa, els 1.450 milions es poden reclamar per la via del contenciós-administratiu

Joaquim Nadal ha subratllat que la votació de l'Entesa demostra que el PSC compleix amb el seu compromís de donar suport al Govern, tot i les crítiques que rep de CiU, i ha tornat a oferir el seu suport per aconseguir que les converses fuctifiquin. Pel que fa a la negociació, ha insistit que la millor via és la "discreta" entre els dos governs per fer possible que els 1.450 milions es paguin en forma de bestreta, com ja es va fer el 2010 i el 2009. Si aquesta via es demostrés estèril i no hi hagués acord, el president del grup socialista va apostar per reclamar-ne l'abonament a través dels tribunals, com ja s'han plantejat altres comunitats autònomes.

De tota manera, també ha advertit que el PSC no votarà "cada dia" la mateixa cosa, avisant així que rebutjarà les iniciatives que CiU ja prepara en la mateixa direcció al Congrés de Diputats, on els 25 diputats del PSC no ténen grup propi com al Senat, que estan amb l'Entesa. Precisament, poca estona després, Oriol Pujol ha demanat que la posició del PSC tingui continuïtat per "mantenir la coherència" i ha descartat la via dels tribunals per reclamar el Fons de Competitivitat perquè és massa lenta. "L'única via que garanteix que tinguem els diners aquest any és la via política", va reblar.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT