CAP AL 20-N
Política 04/11/2011

González recorda a Duran que els andalusos han fet molt per Catalunya

L'expresident del govern espanyol ha retret al candidat de CiU les seves acusacions sobre el mal ús del PER i també ha advertit al PP que l'educació i la sanitat públiques són "línies vermelles" que no es poden traspassar

Pere Martí
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEn el primer míting massiu del PSC d'aquesta campanya, Felipe González, ha donat ànims a la militància socialista, molt tocada per l'enquesta del CIS d'aquest matí. Per escalfar la campanya, ha carregat durament contra els caps de llista de CiU i el PP. A Josep A. Duran i Lleida li ha recordat que els andalusos "han fet molt per Catalunya" i que mai acceptarà acusacions de ser poc treballadors, perquè no són certes i s'ha posat a ell com exemple. "Treballo 20 vegades més que ell, tot i que ja hauria d'estar jubilat", va explicar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant els milers de persones que omplien La Farga, també ha tingut temps per criticar Mariano Rajoy, de qui ha dit que malgrat passar per cinc ministeris, ningú recorda res de la seva tasca, excepte la polèmica del Prestige i els famosos "filets de plastilina". L'expresident del govern espanyol ha recordat al PP que l'educació i la sanitat pública són "línies vermelles" que no es poden passar i ha demanat als electors que "no perdin la memòria recent" i no votin els populars. Conscient de l'ambient advers que ha creat la darrera enquesta del CIS, ha convidat al PSC a lluitar "fins al final", perquè ell a l'any 1993 estava 12 punts per sota del PP i va acabar guanyant.

Abans havia intervingut Carme Chacón, que ha centrat les seves crítiques a CiU, especialment contra el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, a qui ha dit que és com "posar Jack l'Esbudellador al capdavant de la policia", perquè és el president de la patronal hospitalària. La tesi de la candidata socialista és que les retallades en sanitat busquen beneficiar el sector privat. Com és habitual en els seus actes electorals, ha equiparat CiU amb el PP i aquesta vegada els ha comparat al duo Pimpinela, que eren "germans de sang".

El míting de La Farga ha estat el més multitudinari dels que ha celebrat el PSC, amb cinc mil assistents segons els organitzadors. La plana major del partit hi ha estat present, fins i tot els dirigents heterodoxos com Montserrat Tura. L'acte l'ha obert l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, que ha insistit que malgrat les enquestes els socialistes lluitaran per la victòria. "No ens deixarem guanyar", va advertir.

stats