CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 30/11/2010

Iceta assumeix que Hereu sigui candidat del PSC a Barcelona a les municipals de maig

La direcció del PSC es comença a estovar davant la pressió de l'alcalde i de la federació del partit

Redacció
2 min
Reunió de la Comissió Executiva del PSC després de les eleccions del 28-N.

BarcelonaEl viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat que Jordi Hereu serà "amb tota seguretat" el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona en els comicis de 2011. L'aparell del partit cedeix així, i en contra de bona part dels dirigents de l'ala més catalanista del partit, a les pressions de l'alcalde de Barcelona i la federació del PSC a la capital catalana, que ha traçat una estratègia per deixar clar que el problema és nacional i no local, i que no és correcte que sigui Hereu qui pagui els plats trencats de la derrota de diumenge sent rellevat com a cap de cartell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu socialista s'ha esforçat a aclarir els dubtes que planegen sobre qui serà el candidat del PSC a les municipals a la capital catalana en sentenciar que el partit "no està buscant candidats" perquè, ha subratllat, Jordi Hereu "és un gran alcalde i creiem que té moltíssimes possibilitats de vèncer en els pròxims comicis". Iceta s'ha mostrat optimista amb les possibilitats del PSC en les municipals i ha recordat que "està comprovat que les dinàmiques electorals són específiques de cada convocatòria i, per tant, no es poden extrapolar directament els resultats de diumenge".

Iceta, que milita a la federació de Barcelona, ha tancat avui al matí files amb Hereu, i el secretari d'organització del partit, José Zaragoza, ha fet el mateix amb el cap de campanya, Jaume Collboni, que el va rellevar i pot pagar les conseqüències del pitjor resultat electoral del partit. Zaragoza va afirmar que el jove dirigent “ha donat a la campanya una creativitat i força que jo no li hauria donat”. També va sortir al pas de les informacions que el situen lluny de Montilla afirmant que el president té una forma molt digna de fer política.

stats