POLÍTICA
Política 14/06/2012

PSC, ICV-EUiA i ERC forçaran el Parlament a votar si s'ha de recórrer l'augment d'alumnes per aula imposat per Madrid

El Govern ho descarta amb l'argument que no és competència de la Generalitat, sinó de l'Estat

Ara / Acn
1 min

BarcelonaPSC, ICV-EUiA i ERC han acordat signar una petició perquè el Parlament debati si la cambra ha de portar el decret d'ensenyament del govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC), incloent també les ràtios d'alumnes per aula, qüestió que el Govern no pensa recórrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els tres grups pretenen iniciar d'aquesta forma una nova via en paral·lel al recurs que el Govern ha anunciat que presentarà contra alguns articles del decret educatiu. La qüestió s'haurà de debatre durant el ple del Parlament i aprovar-se per majoria. El mateix va passar amb la reforma laboral, però CiU i PPC van tombar la proposta de l'esquerra. També es produirà el mateix debat sobre el decret sanitari.

Després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, el Govern va anunciar que portaria al Constitucional una part del decret en matèria d'ensenyament de l'executiu espanyol. Tot i això, però, l'executiu ha aparcat de moment la via del TC per obrir un període de diàleg amb el govern espanyol que pot durar fins a nou mesos per tal d'arribar a un acord.

stats