Política 04/05/2015

Iceta arrencarà la campanya de les municipals a Girona

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, serà el dia 19 a l'acte central de Barcelona amb Jaume Collboni

Sara González
1 min

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha decidit donar el tret de sortida de la campanya de les municipals en un dels territoris on els socialistes ho tenen especialment difícil: Girona. El gran bastió que el PSC va perdre a les eleccions del 2011 ha hagut de veure com a la ciutat sis dels seu set regidors estripaven el carnet i passaven a formar part de Moviment d'Esquerres , en un cas, d'Avancem. Iceta, però, estarà dijous a la nit donant suport a la candidata gironina del seu partit, Sílvia Paneque, l'única regidora que s'ha mantingut dins del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha explicat que el dia 19 de maig el líder del PSOE, Pedro Sánchez, estarà present a l'acte central de la campanya de l'alcaldable a Barcelona, Jaume Collboni, i que també farà acte de presència a Girona. Iceta, per la seva banda, farà més d'una cinquantena d'actes al territori durant les dues pròximes setmanes.

Sobre les enquestes publicades en els últims dies, Niubó ha assegurat que es dedueix una "gran fragmentació" i que es posa en evidència la "volatilitat" d'algunes "grans expectatives" que ja no existeixen i en sorgeixen de noves que no se sap "fins on arribaran". "El que abans era la bombolla Podem ara és més la bombolla Ciutadans. S'ha anat desinflant el globus", ha afirmat. En tot cas, la portaveu socialista ha reivindicat el PSC com l'"alternativa de progrés i d'esquerres", especialment pel que fa a la ciutat de Barcelona.

Niubó també ha titllat de "despropòsit" que Ciutadans intenti frenar l'acte que organitzen l'ANC i Òmnium per l'Onze de Setembre a la Meridiana. "La societat civil té dret a organitzar-se", ha sentenciat.

stats