NOU FINANÇAMENT
Política 30/07/2012

El PSC ajorna la decisió sobre Ernest Maragall i l'insta a fer una "reflexió seriosa"

El partit decidirà si pren mesures després de parlar amb el diputat, que va trencar la disciplina de vot al ple del pacte fiscal, i no descarta reclamar-li l'acta

Roger Tugas
1 min
El PSC considera que el concert basc és un "privilegi insostenible"

BarcelonaEl Secretariat del PSC ha acordat aquest dilluns al matí dirigir-se al diputat díscol Ernest Maragall, que va votar a favor de tota la proposta de pacte fiscal aprovada al Parlament, per tal que obri una "reflexió seriosa i profunda" sobre el seu paper com a diputat del grup parlamentari socialista, segons ha explicat el portaveu de la formació, Jaume Collboni. La direcció del PSC, per ara, no prendrà "mesures disciplinàries", tot i que Collboni no ha revelat si en la conversa que el secretari d'organització socialista, Daniel Fernández, mantindrà amb Maragall se l'instarà a deixar l'acta de diputat. Segons com es desenvolupi aquest contacte, ha puntualitzat el portaveu socialista, les conseqüències poden ser de qualsevol tipus, i no n'ha descartat cap.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha avisat que el vot a favor va ser un "tema controvertit" i "greu" de Maragall, sobretot després que la posició del PSC hagués estat "llargament debatuda" en diferents òrgans del partit i tingués com a objectiu satisfer totes les sensibilitats dels socialistes catalans.

En la mateixa roda de premsa, el portaveu del partit ha demanat a Artur Mas que inclogui el PSC al grup de treball per negociar el pacte fiscal amb Madrid, encara que no en votessin tots els punts al Parlament. En aquest sentit, ha agraït que UGT i Unió ja s'hagin pronunciat en aquest sentit.

stats