28-N
Política 27/11/2010

Montilla es juga avui el seu lideratge al PSC

José Montilla confia en tornar a ser president sense reeditar el tripartit. Apel·la a una "remuntada" per governar un mandat més

Sara González
1 min
José Montilla reparteix roses al Prat de Llobregat, el divendres.

BarcelonaAquestes eleccions són l'última oportunitat de José Montilla per mantenir el seu lideratge al PSC. Amb totes les enquestes en contra, els socialistes aspiren avui a salvar els mobles per mantenir viu el partit de cara als comicis municipals. El candidat socialista ha apel·lat a una “remuntada” per seguir al capdavant de la Generalitat quatre anys més i ja va anunciar durant la campanya que no tornaria a repetir com a cap de llista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els 37 diputats que el PSC va aconseguir el 2006 va ser un dels pitjors resultats dels socialistes catalans, però van ser suficients per tornar a sumar amb ERC i ICV-EUiA. En aquests comicis, baixar d'aquesta barrera obriria un debat intern per regenerar la cúpula del partit.

Montilla ha pregonat durant la campanya electoral que el tripartit ha acabat el seu temps de vida perquè el seu partit no està disposat a acceptar les “dreceres i aventures” independentistes que proposen els republicans. El full de ruta del PSC, que s'ha postulat com a “mur per frenar a la dreta”, és desplegar l'Estatut que Catalunya va votar en referèndum el 2006 i combatre la crisi econòmica.

stats