Política 18/05/2012

PSC vol Duran a la cimera pel pacte fiscal i acusa el Govern d'usar el nou model com a "arma preelectoral"

"El líder d'Unió demostra una voluntat clara de construir un ampli consens al Parlament, davant de la confrontació que busca Mas", assegura el portaveu socialista, Jaume Collboni

Ara
2 min

BarcelonaEl PSC ha demanat avui que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assisteixi a la cimera catalana pel pacte fiscal, prevista per a l'última setmana de maig, perquè té una voluntat "clara" de buscar un consens amb els socialistes, mentre que el Govern usa el pacte fiscal com "arma preelectoral". El Govern, però, no té prevista la seva presència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CiU usa el pacte fiscal com arma preelectoral, busca només la confrontació amb el Govern espanyol, perquè les seves contradiccions contínues i els seus plans d'ajust no creïbles constaten el fracàs d'aquest Govern. Duran com a mínim té la voluntat de buscar un gran consens al Parlament", ha dit avui el portaveu del PSC, Jaume Collboni, en roda de premsa.

Duran es reunirà dimarts que ve al matí a la seu del PSC amb el primer secretari socialista, Pere Navarro, per acostar posicions sobre el pacte fiscal, després de l'aproximació entre els dos líders després del congrés d'Unió del passat cap de setmana, en què Duran va fer una crida al consens amb el PSC.

En aquest context, els socialistes volen que Duran també assisteixi a la cimera de líders sobre el pacte fiscal convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per a finals d'aquest mes.

"Apreciem i valorem l'actitud de Duran en la recerca d'un acord amb el PSC, una actitud que no sabem veure en altres membres del Govern. Duran demostra una voluntat clara de construir un ampli consens al Parlament, davant de la confrontació que busca Mas", ha considerat Collboni.

En un dia en què el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha tornat a especular amb un avançament electoral si no s'aconsegueix el pacte fiscal el 2012, Collboni ha estat contundent: "No siguin tan irresponsables, no amenacin amb anticipades, governin, solucionin problemes, deixin de buscar el conflicte", ha exclamat.

L'actitud del PSC en aquest marc serà la de donar suport a "qualsevol mesura que doni més diners a Catalunya (...) com ha fet històricament", però en cap cas "abonarà una estratègia de xoc de trens, de fractura i de fatiga": "Ens han elegit els ciutadans per solucionar problemes, no per posar Catalunya en un carreró sense sortida", ha subratllat.

stats