Política 26/05/2015

Lucena sobre Mas: "Fins que no hi ha eleccions no s'adona que l'emperador va despullat"

El portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, espera que el CAC actuï d'ofici en contra de la campanya institucional 'Preparats', que considera "propaganda electoral" per al 27-S

N. Orriols
1 min

BarcelonaEl portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, ha criticat el to del president de la Generalitat, Artur Mas, en l'entrevista d'aquest dimarts a Catalunya Ràdio. "Ha fregat l'arrogància", ha dit, la qual cosa, segons ell, evidencia que "no està satisfet" amb el resultat de les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A partir d'aquí, Lucena ha desenvolupat el que ell anomena "síndrome Moncloa". Una teoria que ha explicat en to irònic i que ha equiparat a una realitat que envoltaria també el president espanyol, Mariano Rajoy. Ha insinuat que l'entorn del president Mas l'allunya del dia a dia de la gent. "Em sorprèn la ingenuïtat del president quan xoca amb la realitat. El seu to denota que els seus col·laboradors li pinten una realitat política edulcorada que dista del que és", ha dit. "Fins que no hi ha eleccions no s'adona que l'emperador està despullat", ha remarcat Lucena.

Crítiques a la campanya institucional

D'altra banda, s'ha afegit al PP a l'hora de criticar la campanya institucional engegada per la Generalitat, 'Preparats', perquè considera que és "propaganda electoral" per al 27-S. A diferència dels populars, però, els socialistes no demanaran a la Generalitat que la retiri, ja que volen ser "prudents".

"És una propaganda equivocada i va en contra de la legislació", ha dit. I, per exemplificar-ho, Lucena ha mostrat dos fulletons: el de la campanya 'Preparats' i un altre amb el mateix lema de l'Assemblea Nacional Catalana. "És evident que el CAC ha d'actuar d'ofici", ha dit.

stats