POLÍTICA
Política 03/04/2013

El PSC demana un "gir copernicà en les prioritats del Govern"

Maurici Lucena considera que és "impossible no fer una valoració negativa" dels primers cent dies Mas

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, ha considerat aquest dimecres que "és impossible no fer una valoració negativa dels primers cent dies de govern d'Artur Mas". En roda de premsa al Parlament, Lucena ha dit que es tracta d'un "govern al qual li està costant molt governar" i que li falta "serietat". En aquest sentit, el socialista ha lamentat que encara no s'hagin aprovat els pressupostos del 2013, que no s'hagi pactat amb el govern espanyol el nou model de finançament autonòmic per "corregir el dèficit fiscal" i que, "des del punt de vista operatiu", no s'hagi fet res en la preparació de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot això, el PSC ha demanat al president Mas que "reflexioni" per saber "si ha interpretat bé" el resultat de les eleccionns del 25-N i les consèqüències del pacte de govern que va firmar amb ERC, i que faci un "gir copernicà en les prioritats del seu govern" perquè aquestes s'ajustin a "l'interès general".

Lucena ha denunciat "els efectes negatius de la divisió a la qual s'està sotmetent la societat catalana" com a conseqüència del procés de transició nacional iniciat pel Govern, l"estratègia divisiva", ha dit. En aquest sentit, ha criticat que la declaració de sobirania del poble de Catalunya intentés "donar gat per llebre", i que no busqués fer efectiu el dret a decidir.

En referència al discurs de Mas, ha lamentat que s'hagi tornat a carregar contra "l'herència del tripartit" i ha considerat que és una actitud que "frega l'infantilisme".

stats