Política 11/07/2011

El PSC demana a Mas que destitueixi el conseller Mena per "condemnar" la gent a l'atur

Els socialistes troben inacceptables les afirmacions del conseller d'Empresa i Ocupació en una entrevista a l'ARA. ICV reclama al conseller que plegui i ERC alerta que el "catastrofisme" destrueix la confiança d'empreses i mercats

Pere Martí / Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl PSC, ICV i ERC han carregat de valent contra el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, per dir en una entrevista a l'ARA que "més de la meitat dels aturats no tindran mai feina". El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al president Artur Mas que cessi d'"immediat" el conseller. Iceta ha qualificat les declaracions de "sagnants" perquè "condemnen" a no trobar feina milers d'aturats quan el Govern no ha desplegat els mecanismes per fer-la possible. Segons les dades dels socialistes, actualment hi ha 200.000 aturats sense poder accedir als cursos de formació als quals tenen dret. El PSC les veu com una "condemna de per vida a l'atur", i recorda que el president de la Generalitat es va comprometre a reduir a la meitat l'atur aquesta legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, s'ha preguntat en un tuit “quan plega el conseller que s'encarrega de crear ocupació?”.

Per últim, el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha considerat “molt greus” les declaracions del conseller. Per Llorente, és una mostra més de “l'alarmisme i catastrofisme” del Govern, que, segons ha considerat la permanent d'ERC, mina la confiança de famílies, treballadors, empreses i mercats. En roda de premsa, Llorente ha alertat davant la “dualitat” del missatge del Govern: Mas “intenta bastir elements de confiança” –en la direcció correcta, segons ERC–, mentre alguns dels seus consellers opten pel “catastrofisme i alarmisme”. Per això, ha instat el president Artur Mas a posicionar-se sobre les declaracions de Mena per dir si les avala o si les corregeix. Així mateix, li ha reclamat que digui si manté la promesa de reduir a la meitat l'atur aquesta legislatura o si se'n desdiu.

stats