POLÍTICA
Política 31/01/2012

El PSC modera el to contra el pacte fiscal

La portaveu parlamentària dels socialistes catalans s'obre a parlar-ne. CiU espera que Joaquim Nadal, que serà a l'acte de l'Ateneu Barcelonès de suport al concert, "prengui nota" del fet que no és una qüestió de partit, sinó de país

M.colomer
1 min

BarcelonaAmb el PP al govern de l'Estat, els socialistes catalans veuen les coses des d'una perspectiva diferent. Així, el PSC ha rebaixat el to d'oposició al pacte fiscal i aquest dimarts ha obert la porta a "parlar-ne". Així ho ha afirmat la portaveu parlamentària del PSC, Laia Bonet, en ser preguntada per la presència del president del grup, Joaquim Nadal, i la diputada Rocío Martínez Sampere a l'acte d'aquest vespre a l'Ateneu Barcelonès de suport al concert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bonet ha afirmat que, de fet, la presència del PSC a l'acte de l'Ateneu és "coherent" amb l'actitud de "diàleg" que assegura que han mantingut els socialistes catalans a l'entorn del pacte fiscal i la necessitat de millorar el finançament de Catalunya. "Estem disposats a parlar-ne, i per parlar-ne el primer que cal és escoltar", ha argumentat. Però el cert és que aquesta actitud contrasta del tot amb el rebuig i el combat "amb dents i ungles" de la candidata catalana a liderar el PSOE, Carme Chacón, al pacte fiscal. De fet, el debat en el ple del Parlament de les conclusions de la comissió parlamentària pel pacte fiscal es va ajornar per després de les eleccions del 20-N per facilitar la incorporació a l'acord almenys del PSC.

CiU insta a prendre nota

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha celebrat la presència del PSC a l'acte de l'Ateneu, i ha considerat un fet "extremadament positiu" que els principals sindicats del país hagin admès la necessitat que Catalunya recapti i gestioni la totalitat dels impostos. Turull ha instat els socialistes catalans a "prendre nota" del fet que el pacte fiscal no és només la demanda d'un partit, sinó de la transversalitat del país.

stats