Política 01/03/2014

El PSC negocia perquè Martin Schulz faci campanya a Catalunya a les europees

El candidat socialista als comicis del 25 de maig, Javi López, insisteix que el dret a decidir s'ha de negociar amb Espanya i no amb les institucions europees

Europa Press
2 min

BarcelonaEl PSC està fent gestions perquè el president del Parlament Europeu i candidat socialista a presidir la Comissió Europea , l'alemany Martin Schulz (SPD) , es desplaci a Catalunya per participar en la campanya de les eleccions europees . "En això treballem" , ha explicat en una entrevista d'Europa Press el candidat del PSC en aquests comicis, Javi López, que precisament es reuneix aquest cap de setmana amb Schulz per, entre altres coses , conèixer les seves intencions .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la visita de Schulz a Catalunya seria demostrar que el vot al PSC és el més efectiu per revertir les polítiques d'austeritat europees i del president Mariano Rajoy : "A diferència de la resta de candidatures catalanes, formem part d'una gran família europea, de l'única que pot vertebrar una alternativa a la dreta", afirma López.

El també líder de les joventuts del PSC argumenta que el seu partit és l'únic que té una formació de referència a l'Eurocambra , el Partit Socialista Europeu , mentre que CDC , ERC , ICV -EUiA o Ciutadans es dilueixen en grups de menor rellevància com el liberal i el verd .

Dret a decidir, qüestió interna

Schulz, que si es desplaça a Catalunya en campanya també podria anar a altres punts de l'Estat , va visitar Barcelona l'octubre de 2013, on va atacar l'aposta per l'austeritat de la Comissió i, en clau catalana , ha advertit que la consulta d'autodeterminació catalana és un debat intern al qual la UE no ha de donar solucions .

López opina el mateix: "El dret a decidir es negocia i es guanya amb la resta d'Espanya . A les institucions europees, els set o vuit eurodiputats que tinguem - els catalans - no aconseguiran això" .

El candidat del PSC ha advertit CiU i ERC que plantejar la campanya de les europees en clau sobiranista és "mentir" als ciutadans, ja que la consulta ha de dirimir entre la Generalitat i l'Estat, no al Parlament Europeu.

stats