POLÍTICA MUNICIPAL
Política 04/01/2011

El PSC de Mataró perd un dels seus puntals amb la marxa de la quarta tinent d'alcalde

Alícia Romero, que també és la presidenta del TecnoCampus, plega per "motius personals" després de dotze anys a l'Ajuntament de la capital del Maresme

Redacció
2 min

BarcelonaLa presidenta del TecnoCampus i quarta tinent d'alcalde de Mataró, Alícia Romero, ha anunciat que deixarà la política al final del mandat. Amb només 34 anys, però després de dotze anys a l'Ajuntament, Romero ha trobat ara el moment de dir prou. I plega per motius personals: "Tinc la convicció que toca fer altres coses, encarar altres projectes, obrir nous horitzons i tornar-me a posar a prova". La decisió, assegura, és fruit d'un llarg procés de reflexió. Alícia Romero va ser la número tres de l'última candidatura socialista a Mataró i és un dels puntals del PSC al govern municipal. Dirigeix l'àrea de Promoció Econòmica i ha estat la responsable de l'impuls definitiu al projecte TecnoCampus. Romero ha fet aquest anunci durant una roda de premsa convocada amb urgència, aquest mateix dimarts. La decisió, però, no ha estat precipitada, ja que Romero feia "molts mesos" que meditava el seu futur professional i polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Entrar en política és un pas important, però encara és mes difícil triar el moment de sortir-ne, perquè aquest és un món que enganxa i apassiona", ha afirmat. Tot i ser una decisió volguda, Romero no ha amagat que la seva marxa li suposa "un punt de dolor". Segons l'encara regidora, però, és moment d'encetar una nova etapa professional al marge de la política. La regidora ha penjat més tard un apunt al seu bloc.

Romero s'ha mostrat satisfeta de la feina feta, especialment de poder haver culminat el TecnoCampus Mataró-Maresme, un parc tecnològic i de la innovació inaugurat el setembre passat a la zona del Rengle. "És el projecte que més m'ha ocupat i preocupat. Ha estat un honor immens", ha afirmat. Romero afegeix que és un "privilegi" participar d'aquesta manera en la transformació de la seva ciutat.

En el seu discurs de comiat anticipat, Romero ha recordat l'exalcalde Manuel Mas, que és qui la va incloure per primer cop a les llistes del PSC amb només 22 anys; l'exregidor Esteve Terrades, amb qui va compartir responsabilitats al consistori; l'exregidor Oriol Batista, mort la setmana passada; i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, de qui ha dit que és un dels seus "referents" polítics.

La marxa de Romero, però, no suposa un trencament total amb la política. Segons ha explicat, s'ha mostrat oberta a participar en el "necessari i interessant debat d'idees que necessita el socialisme català per recuperar la centralitat". Des del punt de vista de la política local ha afirmat que treballarà perquè l'actual alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), continuï governant la ciutat després de les eleccions.

stats