Política 09/04/2014

Lucena: "Ja està bé de la broma d'anar a Madrid a no negociar"

El PSC considera que la votació d'ahir al Congrés fa evident que no es pot actuar amb moviments unilaterals

Ara
1 min
El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena / ACN

BarcelonaEl PSC considera que la votació d'ahir al Congrés posa en evidència que els partits que volen la consulta han de "canviar d'estratègia" i posar fi als "moviments unilaterals". Així ho ha expressat el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, aquest dimecres a RAC1, en què ha assegurat que queda "demostrat" que així Catalunya mai tindrà la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja està bé de la broma d'anar a Madrid a dir que vas a negociar però amb una pregunta i data fixes, això no és negociar", ha advertit Lucena, que també ha lamentat que ahir els ciutadans assistissin a una "obra de teatre" de la qual ja se sabia el final. Si bé el Govern i ERC van assegurar que calia fer el debat al Congrés per "carregar-se de raons", el dirigent socialista creu que més aviat s'avança cap a un "xoc de legitimitats" que no té cabuda en ple segle XXI.

Lucena ha insistit que el PSC segueix defensant una consulta "legal i acordada", fet del qual discrepa del PSOE, però ha argumentat que va votar en contra del traspàs de la competència per convocar referèndums perquè no volen ser còmplices d'una "ficció que està creant una falsa il·lusió a la gent". El portaveu ha lloat la intervenció del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que, al seu parer, va posar sobre la taula una proposta per fer un canvi "molt profund" de l''statu quo' amb la reforma federal de la Constitució.

stats