POLÍTICA
Política 07/05/2013

El PSC condiciona la seva participació al Pacte Nacional pel Dret a decidir a la supressió del CATN

Maurici Lucena exigeix al Govern que aturi "els passos que prefigurin el resultat de la consulta", com la construcció d'estructures d'estat

M.toro / A.mateo
2 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha reiterat aquest dimarts que el PSC no formarà part del Pacte Nacional pel Dret a decidir si "el Govern i ERC no garanteixen l'estricta neutralitat del disseny i la celebració de la consulta" d'autodeterminació de Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que "la neutralitat significa no prefigurar posicions partidistes", i ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a aturar tots "aquells passos que prefigurin el resultat de la consulta", com són la construcció d'estructures d'estat o el Consell Assessor per a la Transició Nacional. En cas contrari, el PSC centraria la seva feina a fer efectiu l'exercici del dret a decidir al Parlament, en el si de la comissió parlamentària que es crearà aquesta setmana al ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el portaveu socialista ha considerat "difícil d'explicar als catalans que la primera reunió que convoca el president de la Generalitat, Artur Mas sigui entorn el dret a decidir i no sobre la recuperació econòmica", i ha expressat "la sorpresa i decepció" del PSC "vers la poca concreció del document que es va distribuir al final de la cimera".

Inexistència de divergències internes

Preguntat pel comunicat que ahir va fer públic el moviment Avancem –liderat pel dirigent socialista Joan Ignasi Elena– en què s'instava el PSC a no desvincular-se del Pacte Nacional, Lucena ha afirmat que el partit ho "respecta com a opinió genèrica", però que no ho entén com "un xec en blanc en disseny del Pacte Nacional". Lucena ha afirmat que Joan Ignasi Elena "és perfectament conscient que el Pacte Nacional ha de garantir una estricta neutralitat i participació equitativa de totes les parts". "El PSC acull sensibilitats de molts tipus, fins i tot sensibilitats properes a posicions més radicals en el tema de la consulta", ha conclòs.

stats