CAS MÉTODO 3
Política 03/09/2013

Lucena avança que Navarro i Montilla compareixeran al Parlament pel cas Método 3

El dirigent del PSC creu que les peticions de CiU "són sobreres i completament injustes" i no responen a les tasques de la cambra catalana

R. Tugas / C. Dinarès
2 min
Pere Navarro, Isidre Molas, José Montilla i Raimon Obiols a l'acte de suport al candidat del PSC i al federalisme / ACN

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha avançat aquest dimarts que l'expresident José Montilla i el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, compareixeran al Parlament si aquest ho aprova després de la petició de CiU. Tot i això, ha defensat que les seves explicacions entorn del cas Método 3 "són sobreres i completament injustes", i ha recordat que quan va tenir lloc la gravació Pere Navarro era alcalde de Terrassa i membre de l'executiva del PSC, però no liderava el partit. A més, Lucena ha defensat que les compareixences no tenen cap relació amb les tasques del Parlament, "la tasca legislativa i el control parlamentari". "La relació entre aquestes tasques i una conversa privada és el conjunt buit", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el dirigent socialista ha insistit que, malgrat les informacions al sumari del cas Método 3 que vinculen l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza amb la gravació, no li consta que el partit ni cap dels seus membres l'encarregués, "després de la revisió interna d'activitats i factures". "Si es demostra que ha estat així, aquesta persona no tindrà cap minut més en política", ha afegit seguidament.

CiU denuncia una conxorxa de PSC i PP

Per contra, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha denunciat que "les informacions que van apareixent són d'especial gravetat i tot apunta a una conxorxa del PSC i el PP amb un gran objectiu, fer mal a CiU" i ha ironitzat que aquests dos partits, que en un principi reclamaven comissions d'investigació, ara intenten passar pàgina. "Ens sorprèn alguns silencis d'algunes formacions polítiques que quan van sortir unes informacions d'un contracte de rastreig de CiU van ser tremendament exigents", ha afegit el dirigent nacionalista, que ha exigit "explicacions i que donin la cara".

ERC votarà a favor de les peticions de compareixença

Al seu torn, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha avançat que votarà a favor de les peticions registrades per CiU com han fet en altres compareixences similars i ha defensat que "el sistema de partits" sí que és incumbència del Parlament. La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, no ha explicat si hi votarà a favor. "Ens agradaria que tots els partits implicats sortissin a explicar-se", ha afirmat.

stats