Política 23/05/2011

El PSC evita fer autocrítica i atribueix la derrota al malestar social

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha atribuït el daltabaix electoral del seu partit a la crisi i ha evitat fer autocrítica, i ha traslladat el debat intern al congrés que es farà a la tardor. No hi ha hagut cap dimissió

Pere Martí
1 min

BarcelonaDesprés d'una reunió molt extensa de l'executiva nacional del partit, Miquel Iceta ha comparegut davant la premsa per explicar que la causa principal de la derrota del PSC d'aquest diumenge ha sigut "el malestar social que castiga governs". Pel que fa al partit, ha explicat que revisaran el que faci falta, escoltaran la gent, però de moment no dimiteix ningú. L'única preocupació que ha expressat és per l'augment dels partits xenòfobs, i un cop passades les eleccions ha admès que les protestes els han afectat més que a d'altres partits. "Les protestes anaven més contra nosaltres que contra el senyor Duran i Lleida", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La línia de pactes que seguirà el PSC és la d'afavorir governs estables "de progrés" i l'executiva ha designat quatre membres per negociar-los: Jordi Hereu, José Zaragoza, Joan Rangel i Manuel Bustos. Iceta fins i tot ha pogut donar xifres positives i ha assegurat que "només" els separen 56.000 vots de CiU i que el PSC ha tret 150.000 vots més que el 28-N.

stats