Política 12/11/2011

Nadal acusa CiU de "traïció pública" per haver pactat amb el PP i homologar-lo a Catalunya

El PSC endureix el discurs contra CiU l'endemà del debat i ataca durament els seus pactes amb el PP

Pere Martí
2 min

GironaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha tapat completament el protagonisme de la candidata del PSC, Carme Chacón, en el míting de Girona, amb un discurs molt dur contra CiU per haver pactat amb el PP i haver-li obert la porta a les institucions catalanes, com els ajuntaments de Badalona i Castelldefels, la Diputació de Barcelona i els pressupostos de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu ha acusat els nacionalistes de "traïció pública" per haver pactat amb els populars i haver-los homologat com a força política catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal ha començat ironitzant sobre "a quin calaix" ha guardat CiU l'acta notarial conforme no pactaria amb el PP, i ha lamentat l'amnèsia de la societat catalana davant les reiterades campanyes que els populars han fet contra Catalunya. En aquest punt ha advertit que encara que ara vinguin amb la pell de xai són "el llop anticatalà de sempre".

El cap de l'oposició també s'ha permès fer autocrítica envers el partit i contra el govern de Zapatero. Pel que fa al PSC, ha admès que ha comès "errors" per la "hiperresponsabilitat de govern", i respecte al govern espanyol ha lamentat "les inèrcies burocràtiques" que han comportat "renúncies imperdonables" com la de no finalitzar el desdoblament de la N-II de Maçanet a la frontera francesa.

L'acte de campanya d'ahir es feia a Girona, única circumscripció de l'Estat que el PP no va obtenir cap escó. Les enquestes preveuen que el recuperi i Nadal i Chacón van carregar contra els populars. La candidata va recordar que continuen sent "anticatalans" i va posar com a exemple l'alcaldessa de Cácerers, la popular Elena Nevado, que ha suprimit el mercat de Nadal perquè el portava una empresa catalana. Per això va convidar els gironins a continuar sense tenir diputat popular, cosa que és un motiu d'"orgull".

El míting es va celebrar al vestíbul del Palau de Congressos de Girona, amb la presència de l'exconsellera de Sanitat, Marina Geli, i les exalcaldesses de Girona Anna Pagans i Iolanda Pineda, que va a la llista. Hi han assistit unes cinc-centes persones, segons els organitzadors.

stats