Política 08/05/2014

Espadaler està "convençut" que els Mossos aconseguiran trobar la dona que va pegar a Pere Navarro

En declaracions a RAC1, el conseller d'Interior troba "paradoxal" que poca gent vagi veure l'agressió, però confia en les noves entrevistes que faran els Mossos, que ara tenen la llista de les famílies que eren a la catedral de Terrassa

Ara
2 min
Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, està "convençut" que els Mossos aconseguiran trobar la dona que va pegar al primer secretari del PSC, Pere Navarro, a la catedral de Terrassa durant una comunió familiar. En una entrevista a RAC1, Espadaler ha explicat que hi ha poca gent que vagi veure l'agressió, un fet que el mateix conseller troba "paradoxal", perquè la catedral era plena de gent. "De moment, ningú ha testimoniat davant la policia que hagués vist aquesta dona, excepte l'entorn més immediat de Pere Navarro", ha dit. L'única dada que tenen els Mossos ara mateix és que era una dona d'uns 50 anys. Això és com buscar una agulla en un paller. Amb tot, el cas pot fer un gir, perquè el conseller ha confirmat que la policia començarà a entrevistar més gent. És per això que Espadaler és optimista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com va explicar l'ARA dimarts, una ordre judicial ha obligat el capellà a col·laborar en la recerca de l'agressora. El rector, de fet, ja ha lliurat a la policia la llista de les 25 famílies que fa dos diumenges, a la una del migdia, tenien un nen o nena fent la comunió a la catedral terrassenca. Els investigadors entenen que el capellà tingués reserves, perquè a l'acte hi havia menors d'edat i les dades són, per aquesta raó, delicades. Però el jutge ha avalat l'operació i ha emparat el capellà.

Els Mossos aniran casa per casa o família per família per intentar identificar la dona que va agredir el primer secretari del PSC i exalcalde. La gran esperança és que els àlbums de fotos i/o els vídeos domèstics de la comunió permetin acotar la recerca.

Tot i que Navarro va donar una descripció molt poc detallada de la dona, sí que va dir-los el color del vestit que portava, i aquest element és un punt de partida que els permetrà descartar un percentatge important de convidats. Encara que els familiars de la sospitosa no l'acusin obertament, hi ha possibilitats de trobar-la.

De tota manera, la policia no té clar que l'agressora fos una convidada de les comunions, perquè just abans hi havia la missa de 12 i la declaració de Navarro no ha servit per aclarir si la dona hi anava o en venia. Si la dona és identificada i localitzada, se la podrà detenir per un delicte d'atemptat a l'autoritat, però se li aplicarà en el grau més baix, perquè l'agressió va ser molt lleu i no va causar cap lesió.

stats