Política 15/06/2012

El PSC registra al Parlament 50.000 signatures per exigir al Govern que mantingui les escoles bressol

CiU respon que són els "incompliments de l'Estat i la mala gestió del tripartit" els que obliguen a redefinir el model de finançament de llars d'infants

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl PSC ha registrat una proposta de resolució al Parlament per exigir al Govern que mantingui el finançament de les escoles bressol. Ho ha fet el primer secretari del PSC, Pere Navarro, acompanyat entre d'altres pel president del grup parlamentari, Joaquim Nadal, que han aportat 50.654 signatures en defensa de l'escola bressol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa posterior, Navarro s'ha dirigit al president de la Generalitat, Artur Mas, per deixar clar que sí que hi ha diners, i l'ha instat a buscar nous ingressos en l'economia productiva, en les grans fortunes i recuperant l'impost de successions. "Sí que hi ha diners però el que no hi ha és voluntat de recollir-los, sinó de retallar drets i serveis", s'ha queixat.

En resposta a la reclamació, la diputada de CiU, Neus Munné, ha volgut defensar la posició del Govern assegurant que són els "incompliments de l'Estat i la mala gestió del tripartit" a la Generalitat el que ha generat la necessitat de redefinir el model de finançament de les escoles bressol municipals.

Munné ha recordat que l'Estat ha deixat de pagar a Catalunya 56 milions per a l'educació de 0 a 6 anys en els últims dos pressupostos i ha denunciat que els governs tripartits van construir milers de places noves d'escola bressol, però la seva distribució pel territori ha fet que hi hagi ara 10.000 de buides perquè estan ubicades a zones sense prou demanda, mentre a d'altres no es cobreix.

stats