Política 22/02/2011

Obiols demana primàries al PSC per escollir el candidat del 2014 a la Generalitat

Nou Cicle ha entrat avui a la cursa del Congrés del PSC demanant una "renovació radical" del partit i dels seus lideratges. Raimon Obiols ha proposat una aliança de totes les esquerres per guanyar CiU el 2014, però ha precisat que no vol un tercer tripartit, perquè és una coalició "freda"

Pere Martí
1 min

BarcelonaAmb una sala d'actes del Col·legi d'Advocats de Barcelona plena de gom a gom, el col·lectiu Nou Cicle, va presentar les propostes que defensarà en el congrés del PSC previst per la tardor. El seu líder, Raimon Obiols, ha demanat primàries per escollir el candidat del PSC a les eleccions del 2014, unes primàries on a més de simpatitzants i militants, hi puguin participar tots els ciutadans. També ha defensat que les esquerres vagin juntes a les eleccions en una aliança de "baix a dalt", a diferència del tripartit, que va ser "una coalició freda, feta des de dalt i d'oportunitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte, també hi han intervengut Joan Ignasi Elena, Pia Bosch, Maria Badia i Daniel Font i entre el públic hi havia nombrosos militants del PSC, encapçalats per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el viceprimer secretari i portaveu, Miquel Iceta. Totes les intervencions han coincidit a demanar un partit més obert, menys burocràtic i una renovació a fons de la direcció. En paraules de Badia, "fa falta una tramuntanada". I per si no havia quedat clar, Elena, alcalde de Vilanova, ha rematat assegurant que "la política no són els càrrecs ni s'està en política pel profit personal".

stats