POLÍTICA
Política 29/04/2013

El PSC no es decideix sobre el pacte nacional pel dret a decidir

L'executiva de la formació ha debatut la integració en aquest òrgan extraparlamentari al que els crítics volen ser en contra de la voluntat de la cúpula. La direcció argumenta que no sap perquè ha de servir

M.colomer
1 min

BarcelonaDebat als òrgans de direcció del PSC sobre l'eventual integració al pacte nacional sobre el dret a decidir, espai de trobada extraparlamentari en què hi participaran organitzacions polítiques, socials i econòmiques. Malgrat la insistència de l'ala més catalanista del PSC perquè s'hi integrin, la cúpula de la formació s'hi segueix resistint amb el pretext que no saben perquè ha de servir. "No hem pres una decisió definitiva, perquè encara ens han d'explicar què és això del pacte nacional", ha argumentat Collboni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que dijous donés el sí a integrar-se a la comissió parlamentària pel dret a decidir, el PSC no sap què fer amb el pacte nacional. "Tot el que va més enllà (del Parlament), ens ho mirem amb cert grau d'escepticisme", ha asseverat el portaveu del partit, Jaume Collboni. A més, ha tornat a criticar que el Consell Assessor sobre la Transició Nacional ja estigui "prefigurant el resultat".

"Un problema polític"

Després que el govern espanyol hagi portat al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania del Parlament del 23 de gener, Collboni ha criticat per igual l'executiu català que l'espanyol. Al català li ha retret que estigui "construint estructures de cartró pedra i parli de consultes que no es poden fer a curt termini" i a l'espanyol per "en lloc de mirar de cara el problema, amenaça amb el TC". Després d'insistir en la necessitat de dialogar amb l'Estat, ha recordat que el PSC ja no va voler votar aquella declaració perquè "sabíem que podia comportar conseqüències com aquesta". Ara bé, Collboni ha reconegut aquest dilluns que el conflicte de Catalunya amb Espanya "no és només un problema de legalitats, sinó un problema polític".

stats