Política 19/04/2012

El PSC diu que la llei d'estabilitat facilita la "futura intervenció” de Catalunya

Navarro acusa CiU de col·laborar “d'una manera molt destacada” amb les “ànsies” del PP de “recentralitzar” Espanya

Joan Faus
2 min

MadridEl secretari general del PSC, Pere Navarro, ha considerat avui que l'aprovació de la llei d'estabilitat pressupostària “ha facilitat la futura intervenció” de Catalunya. “Correm més risc de ser intervinguts després de la llei”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes abans de reunir-se amb els diputats del PSC al Congrés, Navarro s'ha mostrat molt crític amb el vot favorable de CiU a la llei d'estabilitat, que es va aprovar la setmana passada. Ha assegurat que la federació nacionalista està “desorientada” perquè ha donat suport a una llei que “propicia la intervenció de Catalunya” i és “molt greu” per a l'autogovern; i ha considerat que és una de les lleis “més greus contra els interessos de Catalunya que s'han votat en els últims anys”.

El líder dels socialistes catalans ha acusat CiU de col·laborar “d'una manera molt destacada” amb les “ànsies” del PP de “recentralitzar” Espanya. Quan se li ha preguntat sobre l'anunci de la federació que possiblement presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat, s'ha mostrat escèptic: una cosa són els “anuncis” i una altra la “realitat” del vot.

Navarro ha portat a Madrid l'“ofensiva” en “defensa dels ciutadans dels atacs de la dreta” i l'“elaboració d'alternatives clares de defensa dels serveis públics i d'un futur diferent”. “El PP i CiU en 48 hores han desmantellat els serveis sanitaris i d'educació”, ha dit.

D'altra banda, ha tornat a fer una crida a CiU perquè analitzi i intenti “arribar a acords” sobre la proposta “ambiciosa, possible i justa” de pacte fiscal que li ha fet el PSC. En aquest sentit, ha dit que el PSOE encara està estudiant la proposta dels socialistes catalans i no ha volgut fer cap pronòstic sobre quina pot ser la resposta.

stats