POLÍTICA
Política 09/04/2013

El PSC demana al Govern que se centri en la declaració del dret a decidir

Lucena assegura que es tracta de "l'opció més assenyada" per poder celebrar una consulta

M. Toro / A. Mateo
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha demanat aquest dimarts al Govern que se centri en la declaració sobre el dret a decidir que el seu partit va presentar al Parlament, ja que –ha dit– "és l'opció més assenyada perquè la consulta es pugui celebrar". "Des del PSC creiem que declarar unilateralment la sobirania de Catalunya no és el camí", ha dit en roda de premsa al Parlament, i ha afegit: "ens atrevim a dir que la primera declaració –la de sobirania– té aspectes potencialment il·legals molt intensos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la pregunta que aquest dimarts ha fet el Tribunal Constitucional (TC) al Parlament, el PP s'ha limitat a dir que la de sobirania i la del dret a decidir "són declaracions independents", de manera que "una no anul·la l'altra". Tot i que no ha volgut a entrar a valorar la idoneïtat de la pregunta del tribunal, el portaveu parlamentari popular, Enric Millo, ha assegurat que "seria significatiu que una declaració derrogués una declaració anterior".

El portaveu al Parlament de C's, Jordi Cañas, ha assegurat que no troba "cap mena de dubte jurídic entre les dues declaracions", que ha considerat clarament diferents. "Una està recorreguda i l'altre no", ha argumentat. Per aquest motiu, ha considerat que el Constitucional "ha preguntat per pur tràmit burocràtic".

Declaracions contradictòries

Per part seva, la CUP ha considerat que les dues declaracions aprovades al Parlament no són complementàries, sinó una "contradicció". "O s'és sobirà o es demana el permís del govern espanyol", ha argumentat el portaveu adjunt al Parlament de la formació, Quim Arrufat. En aquest sentit, Arrufat ha preguntat al Govern sobre quina declaració "centrarà les seves accions". "Les declaracions tenen una virtud o un defecte, depèn de com es miri. Estan molt bé, però no serveixen per a res si no s'apliquen", ha conclòs.

stats