CAP AL 20-N
Política 12/11/2011

Foc creuat entre PSC, PP i CiU per desfer l'empat a tres en el debat de TV3

ERC-RCat-Catalunya Sí i ICV-EUiA abanderen les reivindicacions dels indignats com a contrapès als partits majoritaris

Sara González
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Objectiu del PSC: equiparar CiU i PP. El del PP: postular-se com la garantia per sortir de la crisi. I el de CiU: erigir-se com l'únic partit que pot defensar els interessos de Catalunya a Madrid. Desfer l'empat a tres que auguren alguns sondejos ha estat el principal objectiu dels tres grans partits de Catalunya durant el debat de TV3. Tot i això, la coalició ERC-RCat-Catalunya Sí i ICV-EUiA, han exhibit múscul i van aprofitar bé el debat per llançar missatges efectius als seus respectius electorats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata del PSC, Carme Chacón, ha tingut clar des del primer moment que el seu gran rival a nivell estatal és el PP, per això ha tendit a menysprear el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, mentre que ha buscat el cos a cos amb Jorge Fernández Díaz. La ministra ha assenyalat les retallades que estan duent a terme els governs del PP a Madrid i Castella-La Manxa com l'avantsala del pla de Mariano Rajoy i ha reivindicat que el PSC ha estat el partit que ha votat a favor del més “major autogovern i finançament per a Catalunya”.

Chacón ha subratllat l'entesa entre CiU i PP, dels quals ha destacat que han votat plegats un 71% de les propostes al Congrés. La ministra ha retret a Duran que CiU votés les dues investidures de José María Aznar i no les de Zapatero.

Desmarcant-se dels “separatistes”, el candidat popular s'ha venut com la millor aposta per sortir de la crisi i ha culpat els socialistes de ser experts “en crear atur”. Malgrat la seva afonia, Jorge Fernández ha protagonitzat un dels cops d'efectes de la nit quan ha exhibit una carta de Duran demanant el vot en castellà al 2008. El candidat convergent, que no ha respost a l'atac del PP, s'ha reivindicat com el partit genuïnament català que amb més pes pot defensar els interessos de Catalunya, sobretot en la petició del pacte fiscal.

El candidat d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha carregat contra l'estat de les autonomies, que considera caduc. “Hem de recuperar la república de Francesc Macià”, ha etzibat el dirigent republicà, que ha fet una crida a acabar amb el dèficit fiscal i s'ha postulat com el candidat que “millor es podrà plantar a Madrid”.

Per la seva banda, el cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, s'ha erigit com el gran defensor de les reivindicacions dels indignats i ha defensat que per sortir de la crisi cal fer-ho preservant l'estat del benestar però apostant per un canvi de model econòmic.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats