Política 21/05/2013

PSC, ICV-EUiA i la CUP lamenten que la cimera sobre la llei Wert només se centri a defensar la immersió lingüística

PP amenaça el Govern "d'informar l'estat espanyol" perquè valori si ha "d'impugnar o no la cimera"

Anna Mateo
2 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "recordi que l'anomenada 'llei Wert' tracta molts altres aspectes a part de la immersió lingüística", malgrat que ha assegurat que el PSC estarà "al costat de tots els partís polítics" que la defensin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per part seva, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha retret al president Mas que "cada vegada que té un problema convoca una cimera i quan ja està seguim amb el problema, perquè mai n'acabem traient l'aigua clara" i que, en aquest cas, "és innecessari convocar-ne una perquè tots els assistents ens posarem ràpidament d'acord". Camats ha celebrat que "la realitat social" que hi ha "als centres educatius i al Parlament" germanitzarà "el blindatge en bloc de la llei Wert" però ha demanat al Govern que "hi faci participar tota la gent que està resistint cada dia, perquè sense ells no té sentit".

En aquesta mateixa línia, el portaveu al Parlament de la CUP, Quim Arrufat, ha subratllat que el que li preocupa és també que "els catalans haguem de pagar l'escola privada a les famílies que vulguin escolaritzar els seus fills en castellà"; per tant, Arrufat ha fet una crida a la "desobediència per evitar que es trenqui la immersió lingüística, com ha passat al País Valencià i a les Illes". No obstant, el portaveu de la CUP ha recordat que la llei té més problemes que "l'atac al català, com ara la separació educativa classista".

Totalment oposat a la celebració de la cimera en contra l’atac del ministre espanyol Wert a la immersió lingüística a Catalunya, el portaveu al Parlament del PP a Catalunya, Enric Millo, ha retret a Artur Mas que “organitzi una reunió antigovern espanyol en polítiques educatives per evitar afrontar de cara els problemes que té”. Millo, però, ha seguit i ha amenaçat al Govern que si “nosaltres entenem que s’estan qüestionant continguts polítics que no són competència de la Generalitat i, per tant, s’està actuant fora del marc legal, n'haurem d’informar el govern espanyol perquè actuï, i seran ells qui hauran d’analitzar si s’ha d’impugnar o no”.

stats