Política 09/03/2012

El PSC insta el PP a asseure's a negociar amb els sindicats per evitar una vaga que "no és una bona notícia"

Entén els motius però subratlla que el paper d'un partit no és donar-hi o no donar-hi suport

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha instat el govern espanyol del PP a asseure's a negociar amb els sindicats per evitar una vaga que no és una bona notícia. En declaracions als periodistes a la seu del PSC, Collboni ha atribuït la convocatòria a la "falta de diàleg i a la imposició" per part del PP d'una reforma laboral que suposa l'agressió "més important de la història" als drets socials i laborals dels treballadors i que no serveix per frenar l'atur. I tot això amb el suport "incondicional" de CiU. Ha assegurat que entén els motius que han portat a la vaga, però ha subratllat que el paper d'un partit no és ni donar-hi ni no donar-hi suport. Sí que ha reclamat que no hi hagi ple del Parlament aquell dia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha apuntat que una vaga general mai és una bona notícia, és el darrer recurs si la concertació i el diàleg fracassen. Però en aquest cas ha subratllat que no hi ha hagut ni diàleg ni concertació amb els sindicats, i el PP "ha imposat una reforma laboral amb el suport incondicional de CiU".

El socialista ha remarcat que a banda de l'agressió que suposa als drets dels treballadors, la reforma no serveix per frenar l'atur. "El que calen no són més retallades, sinó mesures que incentivin la creació d'ocupació, mesures de reactivació econòmica, facilitar el crèdit i combatre el frau fiscal", ha opinat. Segons ell, la reforma és un "error" i l'únic que farà és "empitjorar la situació del mercat laboral".

stats