Política 23/09/2012

Navarro ja s'obre a acceptar una consulta independentista

El primer secretari es compromet a no fer pinya amb el PP "per impedir una majoria sobiranista"

Ara
2 min

Terrassa/BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha mostrat obert a acceptar una consulta sobre la independència de Catalunya sempre que hi hagi una majoria al Parlament que reclami el dret a decidir de manera clara. "Si després de les properes eleccions, siguin quan siguin, hi ha una majoria dels partits que s'han declarat obertament independentistes, s'haurà d'establir algun sistema democràtic perquè el poble de Catalunya s'expressi", ha opinat aquest diumenge durant l'acte d'homenatge a les víctimes de la riuada que va afectar el Vallès l'any 1962.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista també ha afirmat que és compatible la defensa del federalisme que fa el PSC amb el fet que algun militant es declari independentista. "Si CiU és independentista, ha d'anar a les eleccions amb un programa que inclogui un calendari per a la independència", ha demanat Navarro. Les posicions "clares" són les que ajudaran els ciutadans a entendre què opina realment cada partit sobre la independència i el dret a decidir.

El PSC es presentarà a les eleccions "siguin quan siguin" amb un programa que inclourà el federalisme asimètric com a fórmula per garantir un bon encaix de Catalunya a l'Estat. En tot cas, Navarro ha afirmat que tot i que l'aposta del partit és aquesta, és normal que en un partit tan "ampli" com el PSC hi hagi militants i simpatitzants que expressin altres desitjos, per exemple, la independència. D'aquesta manera, el primer secretari socialista ha valorat les declaracions d'aquest passat dissabte dels alcaldes de Sabadell, Manel Bustos, i de Lleida, Àngel Ros, en què asseguraven que dins el PSC també tenien cabuda els independentistes.

Navarro ha dit també aquest diumenge al matí a Catalunya Ràdio que "no faríem un pacte amb el PP" per contrarestar una possible majoria sobiranista. En una entrevista al programa 'El suplement', ha explicat que hi ha moltes més diferències entre el PSC i el PP que amb Convergència. El líder socialista també ha recordat que els populars i Convergència "porten pactant tota aquesta legislatura la política de les retallades".

stats